9. kolo Radčice x Zásada 2:3 (1:2)

27.10.2018 14:30

Okresní přebor Jablonecka II.třída
30 diváků, Rozhodčí: Albl Václav, Šálek Patrik, Kraus Stanislav
ŽK: 2x3 (Hádek, Svoboda x Beneš, Mrkvička, Línek) 
Střelci: 3. Svoboda Daniel, 76. Strnad Daniel - 12. Salaba Martin, 20. a 83. Prousek Petr
Radčice: Řehák T. - Havlíček, Hádek, Bujárek (58. Kozlovský), Koudelka - Šturm (c), Sůva, Veselý, Řehák M. - Strnad, Svoboda Daniel 
Zásada: Růžička - Pleštil (c), Beneš, Lhota, Čurda, Blažek, Prousek, Salaba, Fišer, Mrkvička (46. Línek), Šupík 
Radčice oslabeny kvůli předešlému vyloučení o dva klíčové hráče (Řehák F. a Srbek) začaly utkání aktivněji a Zásada na tento styl hry nebyla připravená. Již ve 3. minutě Svoboda po rohovém kopu skóroval a domácí tak vedly 1:0. Zásada se pomalu oklepala z úvodního šoku a dostávala se do hry. Ve 12. minutě tři Zásadští hráči stáli v ofsaidu. Na nákop si však zezadu naběhl Mrkvička, který následně nahrál Salabovi, který byl původně v ofside a ten srovnal na 1:1. Domácí se občas dostávaly k zakončení, ale Zásada měla jeden rychlý průnik za druhým. Rádecký gólman na hřišti čaroval a byl jistě nejlepším hráčem na hřišti. Ve 20. minutě po skrumáži před brankou a po několika pokusech odkopnout míč, se k zakončení dostal Prousek a prostřelil vše, co mu stálo v cestě a Zásada tak vedla 1:2. Zásada byla lepším týmem. Asi ve 40. minutě trefil Bujárek v rohu vápna hostujícího útočníka a Zásada tak kopala penaltu. Radčický Řehák však penaltu zneškodnil. Do poločasu se šlo za stavu 1:2 pro Zásadu.
Zásadský trenér se o poločasu pokusil u rozhodčího o intriky, což svědčí, že se neustále obával o výsledek.
Druhý poločas již nebyla Zásada tak dominantní, měla několik slušných šancí, nicméně s čím si neporadila obrana, to zlikvidoval gólman Řehák. Zhruba po 10 minutách si natáhl sval Bujárek a musel opustit hřiště. Nahradil ho Jiří Kozlovský, který si na hřiště počínal velice dobře a jeho přehled přinesl do Radecké hry klid. V 76. minutě se do brejku dostal Strnad, poradil si s obránci, udělal kličku gólmanovi a uklízel míč do prázdné branky. Zásada byla v šoku. Bohužel v 83. minutě se podařilo Zásadě rozebrat Radčice a Prousek svým gólem upravil na konečných 2:3 pro Zásadu. V 86. minutě do Rádeckého gólmana zajel Línek (byl to již třetí ostrý zákrok na našeho golmana). Po minutě ošetřování rozhodčí Albl na žádost domácích ukončil zápas. Zásada tak vyhrála, nicméně Radčice ji i v oslabené sestavě značně potrápily. Příští týden se hraje poslední podzimní zápas (jarní předkolo proti Tanvaldu) – v Radčicích, opět od 14:30. Následovat bude tradiční dokopná v Radecké hospodě.

Zpět