FK Teplice x TJ Sokol (Ruchadlo) Radčice 17:0 (Proboštov)

24.06.2015 17:30

Teplice nasázely Radčicím 17 gólů

Fotbalová SYNOT liga klepe na dveře, a proto se většina týmů pilně věnuje přípravám na sezonu. Někde se změnil trenér, někde se hledá optimální sestava, někde se jede podle zaběhnutého jízdního řádu. V tomto období je pro kluby velmi důležité zařazovat herní zatížení. Třeba přátelské zápasy...

Teplý letní podvečer, nenápadné hřiště v teplické městské části Proboštov. Jak se to může zdát v tomto tropickém počasí neuvěřitelné, trávník je po vydatných deštích z předchozích dnů silně promáčený. Právě končí trénink fotbalových Teplic. Dnes už druhý. Hráči však posledním cvičení nenasedají do aut a neodjíždí vstříc svým domovům. Naopak. Oblékají si typicky žluté zápasové dresy a usedají na lavičku. Kolem trávníku se shlukují fanoušci. Dnes nepůjde o běžný trénink.

SYR_9605_resize.JPGVzápětí se situace vyjasňuje. Přijíždí autobus s jejich dnešním soupeřem, týmem Sokola Radčice. Ti jsou v projektu pivovaru Gambrinus „Kopeme za fotbal“ ostřílenými matadory, vždyť se jedná už o jejich druhé měření sil s prvoligovým klubem. Minule to byl Jablonec. Teď tedy vzhůru na Teplice.

Rozhodčí vybízí oba celky k nástupu na hrací plochu. Následuje zběžné podání rukou a společné foto. Pak velí k zahájení hry. Prostory před brankami připomínají spíše bahenní lázně. Brankařovi Teplic to nevadí, většinu času tráví procházkami kolem šestnácky. Brankař Radčic však má práce (a bahna) až nad hlavu.

Začátek zápasu sice vypadá z pohledu Radčic slibně, postupem času se ale hraje pouze na jedné polovině hřiště. Do první půle navíc nastupuje A tým Teplic. V poločase, který je pískán po uplynutí 30-ti minut, je to 7-0.

SYR_9690_resize.JPGV druhém dějství se dominance teplických ještě zvyšuje. Projevuje se kondice. Pro hráče Teplic se zápas mění v nácvik střelby. Roman Potočný střílí hattrick. „Trenér nám řekl, ať dáme co nejvíc gólů, tak jsem se to snažil plnit,“ nechal se po zápase slyšet ostrostřelec. Během posledních minut zápasu platí, co akce to gól. Utkání končí za hrozivého stavu 17-0. Radčicím to ale očividně vůbec nevadí. Někteří hráči si zapalují cigaretu, jiní se těší na pivo. Dnes tu o výsledek přece nešlo.

SYR_9744_resize-(1).JPGJako přínosný zápas hodnotili oba soupeři. „Líbí se mi spojení vrcholového fotbalu s tím výkonnostním, aby se ty pomyslné nůžky nerozevíraly. Fotbal je přeci jenom jeden,“ hodnotí projekt Kopeme za fotbal trenér Teplic David Vavruška. Souhlasí s ním i vedoucí Radčic Jiří Kozlovský: „Radčice se projektu účastní pravidelně. Zápas jsme brali jako završení naší úspěšné sezóny a jsme rádi, že jsme si tu mohli zahrát.“FK

Zpět