7. kolo Zásada x Radčice 0:4 (0:3)

11.10.2015 10:00

Strnad to napálil do levé šibenice, dal i další

Domácí odehráli další mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru.

Rezerva Zásady si chtěla zlepšit postavení v tabulce a přivítala sousedy z Radčic.

Domácí začali dobře kombinačně, ale hosté se z prvního protiútoku ujali vedení, a to již ve 4. minutě. Zásadští nesložili zbraně, měli před sebou dostatek času na reakci. Jejich útoky však končily na dobře organizované obraně radčického družstva. Z přemíry snahy věnovat se útoku zapomněli Zásadští na bránění a „vyklidili" střed. Umožnili tak hostům kombinovat ze středu a následně po stranách. Ve 23. minutě si převzal míč hostující Strnad. Zcela sám a bez ataku domácích vedl balón patnáct metrů a zpoza šestnáctky napřáhl, nechytatelně vystřelil a dal životní gól prudkou trefou do levé šibenice Mrkvičkovy branky.

Nutno zmínit, že brankář domácích, Mrkvička, byl i přes nepříznivý vývoj utkání jeden z nejlepších hráčů Zásady. Na závěr první půle ještě hosté přidali třetí gól po nepochopitelné chybě domácí obrany, kdy obránci nebyli schopní přízemní snad nepovedený centr z rohu „urazit". Míč prošel až před gólmana Mrkvičku a tam ranou z bezprostřední blízkosti navýšil skóre opět osamocený Strnad.

Domácí pro druhý poločas uskutečnili změny v sestavě za účelem posílení zadních pozic, což se vyplatilo pouze do té míry, že dostali od Radčic již jen jeden gól, a to z trestného kopu zahrávaného Strnadem. Ten dobře kopl míč na hlavy obránců ve zdi domácích, kteří se rozestoupili a nedali domácímu brankáři šanci reagovat umístěné střele k bližší tyči. Zásada i přes nepříznivý stav měla snahu korigovat výsledek. Její útoky však vždy zmařil gólman Radčic Rehák. Do konce utkání se již stav nezměnil. Utkání skončilo 0:4 pro hosty z Radčic. Zásadská rezerva opět nebodovala. Béčko tak ovládlo poslední příčky tabulky. A tak se nabízí otázka, zda dokáží hráči změnit tento nepříznivý stav ještě letos ? Hlavní rozhodčí Albl za pomoci lajnových Plátkové a Lejska řídil utkání kvalitně, s přehledem a bez chyb.

Zásada B: Mrkvička (B) - Šindelář, Supernát, Blažek T. ml., Princ (46. Cón) Blažek P., Fedák (67. Lhota), Kotyza (80. Boudík), Kalous (56. Šimánek), Fišer (K) Radek Pelc.

Radčice: Rehák T. (B) - Svoboda, Maleček, Havlíček (46. Jirman), Dudáš (59. Jiránek) Bujárek, Petr, Strnad, Hádek Rehák F., Dlouhý (69. Sůva)

Branky: 4. Dlouhý, 23., 45., 68. Strnad.

 

Zpět