5. kolo OP Radčice x Kovo 0:4 (0:2)

19.09.2020 16:30
Okresní přebor II.třída
Radčice, 35 diváků
Rozhodčí: Smoleňák Petr, Umlauf Martin, Šedina Jan
Střelci: 5. Driton Prenka, 11. Zajíc Martin, 59. a 61. Kuželka Josef
ŽK: 2:1 (Kozlovský, Řehák F. - Driton)
Radčice: Kudrnáč - Zikmund, Kozlovský, Řehák F., Řehák T. - Havlíček, Svoboda, Novák, Sůva - Řehák M., Strnad
Kovo: Bednář - Čarný (46. Kubica), Šilhán, Farský, Sankot, Driton, Zajíc, Karaqi (66. Zikeš), Kuželka, Trytko, Vít
Radčice pořádaly akci Výkopná 2020, kterou Radčice vyhrály v soutěži Gambrinus kopeme za fotbal. Výhra byla velký sud a 50 klobás a tak se očekávalo, že s docházkou nebude problém. Bohužel, jak se ukázalo, tak už ani buřty a pivo moc netáhnou a sešli jsme se opět pouze v 11 včetně Jirky.
Kovo začalo zápas jako favorit a bohužel již v 5. minutě po nepovedené malé domů k lajně, Rádecký gólman chybně vyhodnotil situaci a málo důsledným odkopem vybídl Dritona z Kova ke skórování do prázdné branky. V 11. minutě rozhodčí neodpískal faul na půlce hřiště ve prospěch Radčic, Kovo rychlým nákopem přešlo do brejku, který proměnil Zajíc. Od té doby se hra poměrně vyrovnala, nicméně Radčice branku soupeře příliš neohrožovaly, Novák střílel z velkého vápna nad, rohy ani dlouhé auty se nepodařilo využít.
Druhý poločas byl poměrně vyrovnaný, Kovo drželo balón, ale vyloženě se do šancí nedostávalo. V 59. minutě Kovo dlouhým nákopem našlo Kuželku, který svůj brejk proměnil. Radčice reklamovaly ofsajd, čárový rozhodčí však zřejmě nedával pozor a gól platil. V 61. minutě se akce opakovala, dlouhý nákop za obranu na hranici ofsajdu, který čárový rozhodčí opět pustil a Kuželka zvyšoval na 0:4. Radčice opět hrozily maximálně z rohu a dlouhých nákopů. Přímo ohrozit branku Kova se však nepodařilo. Asi v 65. minutě hřiště opustil po faulu Zikmund a Radčice hráli o 10. V 70. minutě na chvilku musel ze hry i Svoboda a Radčice tak asi 5 minut hrály o 9 hráčích. Hra v závěru již neměla kvalitu ani z jedné strany, a proto se již skóre neměnilo.
Po zápase proběhla akce Výkopná 2020, která se i přes sportovní neúspěch velmi podařila. Děkujeme Gambrinusu, že se stará o okresní fotbal a umožňuje vyhrávat takovéto ceny. Příští týden se Radčice v sobotu od 16:30 utkají na Malá Skále s Kokonínem, přijďte povzbudit Radčice, buď jako fanoušci, nebo nejlépe jako hráči na hřiště.

 

Zpět