4. kolo Zásada x Radčice 4:0 (2:0)

17.09.2017 16:00

Góly: Marek Šupík - 6. a 56. min., Tomáš Loukota - 13. min., Marek Cón - 81. min.

SK Zásada: Růžička (G), Pleštil, Čurda (C), Blažek P., Killián (77. Lhota), Prousek, Janka (35. Línek), Loukota (85. Soukup), Salaba, Šupík (74. Cón), Mrkvička D.

Sokol Radčice: Řehák T. (G) - Koudelka, Řehák Fr. (C), Hádek, Bujárek - Sůva, Petr, Novák, Šturm - Miller, Strnad

Rozhodčí: Nesvadba (R), Purm (AR1), Nagy (AR2)

Počet diváků: 68

Zásadské mužstvo předvedlo výborný výkon; hned od počátku hráli útočný fotbal s vysoko nastaveným presingem, což byly i základní požadavky trenéra Petra Fišera. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, to když centr na bližší tyč radčické branky usměrnil do sítě hostů přehozením padajícího gólmana nabíhající Marek Šupík.

Otevřel stav utkání na 1:0 pro Zásadu; instrukce a koučing z lavičky domácích zněl: Nepolevuj! Již o pár minut později dostal pas na pravé straně rychlík domácích Tomáš Loukota, ve složité situaci se dvěma obránci "na zádech" se rychle zorientoval. Neposedný balón pro něj nebyl problém. Napřáhl a bombou z úhlu asi dvaceti metrů těsně pod břevno na bližší pravou tyč radčického gólmana nekompromisně zavěsil. A výšil tak ve 13. minutě vedení zásadského mužstva na 2:0.

Další akce domácích zasypávaly brankáře z Radčic jedna za druhou; oproti tomu zásadský gólman Petr Růžička neměl v 1. půli snad ani jeden zákrok, kterým by odvracel nebezpečí od domácí svatyně. Nebylo pro něj jednoduché stále se 100% koncentrovat, aby byl připravený zasáhnout. Proto se více než jindy zapojoval do hry při rozehrávání akcí domácího mužstva. Zásadští měli do konce 1. půle další minimálně tři gólové šance. Nedokázali však již rozvlnit síť radčického gólmana Tomáše Řeháka. Asi ve třicáté minutě se k odraženému balónu z dálky dostal Hádek. Jeho prudká střela však mířila mimo Růžičkovu branku. Koncem poločasu mohl Rádecký Miller po zaváhání domácí obrany trefit prázdnou branku, bohužel z půlky netrefil ideálně míč a tak skončila jeho střela mimo. Těsně před koncem poločasu po dalším zaváhání obrany Zásady, utíkal Novák se Strnadem na domácího golmana. Novák gólmana přehpodil, ale míč mířil mimo branku a Strnad již nestačil míč doběhnout. První poločas skončil za stavu 2:0 pro Zásadu, což byl pro většinu času pasivní Radčice ještě lichotivý výsledek.

Ve druhém poločasu byl obraz hry podobný. Radčice se omezily pouze na bránění, Zásada kombinovala, ale také trochu polevila. Až v 56. minutě utkání diváci a zejména fanouškové domácích mohli zvednout ruce nad hlavy a zakřičet si: „Gól.“

Za brankáře Radčic totiž uklidil míč domácí Marek Šupík, který se trefil toto utkání již podruhé; pojistil tak stav vedení domácího týmu na 3:0. Mužstvo z Radčic však nedalo nic zadarmo, stále obětavě bránili a volali alespoň po vstřelení čestného gólu. Běhme druhého poočasu měli Radčice dvě brejkové příležitosti po chybách v rozehrávce domácích, ale gól nedali, v prvním případě šla střela radčického útočníka mimo zařízení zásadského gólmana, ve druhé zhatil naděje hostí vyběhnuvší brankář Petr Růžička, který opět, jako již ve dvou předcházejících případech, uhájil čisté konto zásadského týmu.

Trenér Zásady mohl tak v závěru utkání kombinovat sestavu a nechat dát "čuchnout" také hráčům z lavičky čekajícím na svou příležitost. Za nasazení do hry se mu gólem odvděčil Marek Cón, když v 81. minutě po pasu Honzy Pleštila po pravém křídle všem Radčickým utekl Dominik Mrkvička, položil si gólmana, udělal si kličku doprava a mohl z úhlu pohodlně zavěsit. ukázal však kolektivního ducha a nezištně namazal před branku dobíhajícímu zásadskému útočníkovi Markovi Cónovi. Ten ještě efektně pro diváky, skluzem, dopravil míč za bránkovou čáru.

Mužstvo Zásady již vyplýtvalo svoji střeleckou potenci, utkání se dohrálo bez dalších šancí na obou stranách spíše ve středu hřiště. Zásada si připsala další tři body po výhře nad Radčicemi 4:0. „Opět se naše mužstvo vyhouplo na čelo soutěže II. třídy okresního přeboru, a to pouze o skóre (čtrnáct gólů vstřelených a pouze dva obdržené, vše ve čtyřech zápasech), neboť stejných devět bodů mají další tři mužstva - Malá Skála, Rychnov a Kokonín, čímž se vyprofilovala skupina čtyř týmů, která si to pravděpodobně v tomto ročníku rozdá o postup do vyšší "B" třídy,“ popsal situaci zásadský Miroslav Princ.

Zpět