21. kolo Radčice x Zásada 1:3 (0:2)

23.06.2018 17:00
góly: 65. Strnad x 16. Kalous, 40. Šupík, 51. Killian (pen.)
ŽK 2:2 (Řehák T., Slováček x Růžička, Beneš)
Radčice: Řehák T. - Havlíček (62. Zikmund), Řehák F., Slováček, Bujárek - Šturm, Veselý, Petr, Sůva (77. Havel) - Strnad, Svoboda (46. Kudrnáč)
Zásada: Línek - Pleštil, Růžička, Beneš, Lhota, Killian, Kalous, Blažek, Šupík, Štryncl, Šimánek
 
Za deštivého a chladného počasí se odehrálo poslední kolo nadstavby okresního přeboru na Jablonecku. Hostující Zásada již dorazila na rádecké hřiště převlečena. První poločas začal drobným tlakem Zásady, která spoléhala na rychlé náběhy a přesné přihrávky. V 16 minutě Radčice zahrávaly autové vhazování u svého rohového praporku. Míč se bohužel odrazil k Zásadskému hráči, který sklepl na střed Kalousovi, který ze za vápna poslal skákavý míč přímo k tyči a Zásada vedla 0:1. Radčice se dostávaly také do některých šancí, nicméně finální koncovka vázla a žádná střela neohrozila Zásadskou branku. Zásada měla ještě několik šancí, ale Rádecký gólman Řehák vše dokázal vyřešit. Ve 40. minutě si však ze středu naběhl Zásadský Šupík a v zakončení se nemýlil 0:2 pro Zásadu.
V 5. minutě druhého poločasu nikdo nezachytil dlouhý výkop gólmana, který nejprve hlavičkující hráči netrefily a propadnutý míč přeskočil i stopera a hostující Šimánek běžel sám na gólmana. Míš si však příliš předkopl a na kluzkém trávníku upadl těsně před Rádeckým gólmanem. Rozhodčí Vasko vyhodnotil tento pád jako faul a Zásada kopala penaltu, kterou proměnil Kiliián. Radčice však chtěly dát alespoň jeden gól. V 65. minutě se dokázal prosadit nejlepší střelec Radčic Strnad. Následně se opět do vážné akce dostala i Zásada. Došlo i ke kontaktu hostujícího útočníka se stoperem, rozhodčího však tento kontakt nechal klidným. Radčice ke konci měly další šance, gól jsem jim však již střelit nepodařilo. Ke konci byl zápas poměrně vyhrocený a často docházelo k šarvátkám mezi hráči.
Zápas tak po necelých 90. minutách skončil 1:3 pro Zásadu.
Na Rádeckém hřišti následovala tradiční dokopná (pivo, naložené maso, uzenky a nějaká ta kořalka). Akce byla vydařená, škoda jen toho počasí.
Příští rok, by se měl hrát opět okresní přebor, soupeřem by opět měla být Zásada a rezerva Držkova.

 

Zpět