18. kolo Zásada x Radčice 5:1 (2:1)

15.06.2019 17:00

Okresní přebor II.třída
Zásada , 40 diváků

Rozhodčí: Nagy Zdeněk, Pakula Erik, Nagy Lukáš

Střelci: 13. Blažek Petr, 26. Hanšpach Vítek, 55. Kopal Michal, 60. Šupík Marek, 62. Prousek Petr - 28. Šturm David

ŽK: 2:1 (Pleštil, Růžička x Řehák M.)
ČK: 0:1 (40. Srbek)

Zásada: Línek – Pleštil, Čurda, Kopal, Killian, Růžička, Lhota, Blažek, Prousek, Hanšpach, Šupík

Radčice: Řehák T. – Havlíček, Koudelka, Řehák F., Bujárek – Řehák M. (48. Zikmund), Srbek, Pokorný, Šturm – Miller, Strnad

Radčice chtěly konečně na jaře stoprocentně bodovat. Radčice první poločas hrály hezký fotbal a vytvořily si několik slibných brankových šancí. Zásada více kombinovala, ale vyslovené šance ze začátku utkání neměla. Ve 13. minutě to byl však Zásadský Blažek, který jako první skóroval po standartní situaci (1:0 pro Zásadu). Ve 26. minutě si balón ze středu hřiště navedl Hanšpach a Zásada vedla 2:0. Radčice do té doby měly tři velké šance, bohužel se nic proměnit nepodařilo. Ve 28. minutě po ukázkové akci zakončil přesně k tyči Šturm a utkání opět dostalo náboj. Bohužel ve 40. minutě Michal Řehák odkopl míč do autu a při tom zasáhl Zásadského Růžičku. Rozhodčí to vyhodnotil jako faul hostů. Což nelibě nesli hráči Radčic, neboť asi ve 20. minutě přibližně stejnou akci na druhé straně vyhodnotil rozhodčí opět pro domácí. Frustrovaný Srbek nadal rozhodčímu a po dvou žlutých kartách musel ze hřiště (je zvláštní, že v zápise je rovnou červená). Radčice oslabeny ještě dohrály se ctí poločas. Strnad měl obrovskou šanci, když krásnou střelou napálil tyč, břevno a brankovou čáru. Poločas skončil 2:1 pro Zásadu.

V druhém poločase Radčickým hráčům rychle docházela síla. Zásada v přesilovku dokázala využít, když se v 55. minutě trefil Kopal, 60. Šupík a v 62. z penalty upravil skóre na 5:1 Prousek. Radčice měly ještě několik slibných šancí, ale nic nedokázaly dotáhnout do finální střely. Radčice tak prohrály poslední zápas letošní sezóny. Nicméně výkon v prvním poločase ukázal, že i Zásadu lze porazit.

 

Zpět