14. kolo Držkov B x Radčice 1:0 (1:0)

26.03.2017 15:30

Branka: 38. Fišer

Žluté karty: 2:1 (Berka x Maleček, Novák)

Držkov: Penička – Berka, Machula J., Hruška, Machula V., Marousek (46. Soukup), Linhart, Batěk, Balatka, Fišer (65. Mrkvička), Stumer

Radčice: Řehák T. – Koudelka, Hádek, Řehák F. Havlíček (46. Bujárek) – Novák, Maleček, Vebr, Veselý – Svoboda, Jiránek (62. Sůva)

Zápas se hrál za krásného jarního počasí. Byl to první jarní zápas a tak bylo vidět, že se oba týmy spíše rozehrávaly a seznamovali s míčem. V prvním poločase si Radčice vytvořily několik slibných šancí, žádná však vážně neohrozila domácí branku. Jiránek z rychlého brejku minul branku, Novák ze dvou přímých kopů nevytěžil nic – poprvé obstřelil zeď, ale gólman střelu chytil a druhá střela šla těsně nad. Hlavička Hádka po rohovém kopu také těsně přelítla břevno domácí branky. Ve 38. minutě po rychlém Držkovském brejku a několika propadnutí se míč dostal k rohovému praporku. Obrana Radčic byla rozhozena a tak Fišer po následném centru hlavičkoval úplně osamocen do Rádecké branky.

Druhý poločas byly aktivnější domácí, kteří se snažili dobýt Rádeckou branku a pojistit vedení. Několikrát výborně zasáhl Rádecký gólman Řehák a jednou mu pomohlo břevno. Radčice se během druhého poločasu nedostaly k nějaké větší příležitosti, která by ohrozila domácí branku. Až ke konci utkání se do útoku posunul i hostující stoper Řehák, který v 88. minutě přebral míč osamocen na velkém vápně, ale střela se mu nepovedla a tak Držkov vyhrál 1:0.

Radčice tak přišli definitivně i o teoretickou možnost postoupit do play-off, do kterého postupuje 9 nejlepších týmů okresního přeboru. Radčice tak budou bojovat pouze o umístění 10.-17. místo.

Zpět