12. kolo Radčice x Lučany B 3:5 (2:5)

04.05.2019 17:00
Okresní přebor II.třída
Radčice , 10 diváků
Rozhodčí: Smoleňák Petr, Brožek Ivo, Nestler Heinrich
Střelci: 6. Sůva Miroslav, 36. Řehák Michal, 83. Pokorný Jan - 3. Kohout Michal, 13. Röschl Michal, 15. Dítě Michal, 24. Schmied Vojtěch, 33. Němec Lukáš
 
Radčice: Řehák T. - Veselý, Koudelka, Řehák F., Slováček (70. Zikmund) - Řehák M., Srbek, Sůva, Šturm - Hádek, Kudrnáč (46. Pokorný)
Lučany: Jón - Patočka, Tesař, Melnyk (65. Andrš), Phong, Schmied, Röschl, Němec, Kohout, Dítě, Kis
 
Fotbal se hrál za zimního počasí, kdy první poločas déšť přecházel ve sněžení a hráči Radčic jako by zamrzly na hřišti. Již ve třetí minutě prošel domácí obranou lučanský Kohout a střelou vedle vyběhnutého gólmana otevřel bohatý brankový příděl.
Radčice na tento gól ještě dokázaly odpovědět, když se po rohu dokázal prosadit hlavou Sůva a vyrovnal na 1:1. Ve třinácté minutě se z dálky a za přispění větru do šibenice trefil Řöschl, Další průnik obranou již v 15. minutě zakončil Dítě, ve 23. minutě opět z dálky nikým neatakovaný Schmied vymetl šibenici rádecké branky. Ve 33. minutě zkázu Radčic dodělal Němec, který již zvyšoval na 1:5. Do poločasu se Radčicím alespoň podařilo snížit na 2:5, když se z obrány přes celé hřiště probil Veselý.
 
Druhý poločas Lučany kontrolovaly výsledek. Radčice měly několik vyložených šancí (před Michalem Řehákem byla prázdná brána, sólu Pokorného, další šance Veselého). Bohužel se žádná z velkých šancí neujala. Lučany hrozily v druhé polovině jen výjimečně, kdy například centr po rohu prošel malým vápnem, či několikrát střílený odražený balón před rádeckou brankou po přímém kopu. Radčice se nakonec dočkaly gólu i ve druhém poločase, když se k tyči dokázal v 83. minutě prosadit Pokorný a stanovil konečný výsledek zápasu 3:5.
 
Příští týden se hraje v neděli od 16 hodin v Rychnově proti Kokonínu.

 

Zpět