10. kolo Radčice x Zásada 0:4 (0:2)

04.11.2017 14:30

Góly: 34. a 68. Mrkvička, 37. Prousek, 54. Loukota

ŽK: 3:3. Diváků: 40.

Radčice: Řehák T. (G) - Bujárek, Řehák Fr. (C), Šturm, Koudelka - Sůva, Petr, Svoboda, Miller - Veselý, Strnad

Zásada: Růžička (G) - Pleštil, Čurda, Blažek P. (61. Kopal Michal), Prousek (61. Cón), Salaba, Loukota (74. Lhota), Kalous, Šupík, Mrkvička (C; 79. Fišer), Štryncl (70. Kopal Milan)
 

Utkání začalo oboustranně opatrněji, jako by se obě mužstva teprve seznamovala s hřištěm. Zásada byla zvyklá hrát na lepších hřištích, ale to bylo ještě v době kdy Zásada hrávala krajský přebor, časy se změnily a tak si Zásada musí zvyknout i na rádecké hřiště, které se takovýmto soupeřům přiliš nezamlouvá a označují ho za těžký kamenitý terén.
 

Radčice začali pouze v deseti hráčích, přesněji s gólmanem a devíti hráči v poli. Tým pak ještě ve 30. minutě utkání doplnili opozdilcem. Závěrem 1. poločasu Zásada začala přebírat aktivitu a dalo by se říct, že od této doby již nepustili domácí tým k ničemu. Navíc po několika jasných gólovkách, se konečně trefil útočník Zásady Dominik Mrkvička, když na dvakrát po ideální přihrávce do "ulice" od Martina Salaby a následném sólovém úniku překonal jinak skvělého gólmana Radčic Tomáše Řeháka. Zásada se tak ujala vedení ve 34. minutě 1:0. Hned o 3 minuty později se individuálně prosadil Petr Prousek a vstřelil gól k tyči, kterým pojistil vedení hostí již 2:0. Do konce 1. poločasu se stav nezměnil a to zejména proto, že domácí brankář opravdu kouzlil a pochytal i nemožné.
 

Ani ve 2. půli Zásada nepolevila ve své snaze vedení ještě zvýšit. V 54. minutě byl v pokutovém území podražený nedovoleně zásadský Tomáš Loukota. Hlavní rozhodčí nařídil bez váhání pokutový kop, byl blízko a situaci vyhodnotil správně. Sám Tomáš Loukota se ujal exekuce a dobře kopnutá penalta k levé tyči znamenala vedení již 3:0 pro zásadský tým. Celkový výčet gólů uzavřel ten, kdo je započal, Dominik Mrkvička. Celá akce byla pohledná a opravdu "smrděla" fotbalem. Rozvinula se po pravé straně, když míč jednoznačně směřující do autu u střídaček po sprintu zachránil Ondřej Štrunců. Udržel jej ve hře, pak se po pravé lajně protáhl k šestnáctce domácích, tam si chtěl narazit s čerstvě příchozím útočníkem Markem Cónem. Ten však byl jiného názoru a balón sklepl mezi stopery Radčic do prostoru, kam nabíhal právě Dominik Mrkvička a jenom špičkou nohy prostrčil míč pod vybíhajícího brankáře Tomáše Řeháka. Vedení zásadského mužstva zvýšil na konečných 4:0.
 

Sympatické od radčického týmu bylo, že ani po čtvrté brance "nesložil zbraně", nerezignoval, snažil se dát alespoň čestný gól, v čemž mu dobře organizovaná obrana hostí ze Zásady, kterou ze zadu kryl bezchybný gólman Petr Růžička, ovšem zabránila. Fotbalové mužstvo Zásady si tak připsalo do tabulky další tři body. Touto výhrou se Zásadští vyhoupli do vedení soutěže a jako "půl mistr" přezimují na prozatímní 1. příčce. Ve vedení vystřídali rivala z Kokonína, který prohrál doma s Rychnovem vysoko 2:5. Zásada byla spokojena  s výkonem rozhodčích, domácí již přiliš ne, ale když se prohraje 0:4, tak se na rozhodčí vymlouvat nejde. Radčice začnou jarní část sezóny dohrávkou utkání Jenišovice B – Radčice, který se bude konat v sobotu 14.4.2018 od 17:00.

Zpět