10. kolo Radčice x Tanvald 2:2 (1:2)

03.11.2018 14:30

Okresní přebor Jablonecko II.třída
35 diváků, Rozhodčí: Fridrich Jiří, Vasko Ivan, Štědrý Pavel
Střelci: 23. Hádek Pavel, 60. Strnad Daniel - 25. Trmal Matěj, 40. Plůcha Pavel
ŽK: 0:1 (Trmal)
Radčice: Řehák T. – Havlíček, Hádek, Řehák F., Bujárek (44. Kozlovský) – Šturm, Kudrnáč, Pokorný, Sůva – Strnad, Řehák M.
Tanvald: Zigo – Koželuh, Kristek, Pohl, Ševic, Vašíček, Trmal, Duštíra, Wágner, Horváth, Ferraro (39. Plůcha)
Radčice zdravotně a faulově oslabené zahájili zápas s drobnou převahou. Zápas byl však spíše nakopávanou, než pohlednou kombinační hrou. Gólově se podařilo převahu využít až ve 23. minutě, kdy se po krásném centru z volného přímého kopu nohou prosadil Hádek a Radčice tak vedly 1:0. Tanvald hrozil brejky, hned ve 25. minutě Trmal nakopl balón pod Rádecké břevno. Domácí brankář míč vytěsnil na břevno, bohužel po odrazu od břevna se balón vrátil a trefil padajícího gólmana do ruky a míč se od něj odrazil do branky. Ve 40. minutě dlouhý nákop Tanvaldu cca 25 m před brankou nevyřešil domácí stoper, ani domácí gólman. Balón se šťastně od Tanvaldského hráče odrazil na branku. Nikdo již nedokázal pomalu šourající se balón za brankovou čáru zastavit a Tanvald tak vedl 1:2. Do poločasu Radčice musely vystřídat Bujárka, který si obnovil natažený sval z minulého utkání. Nahradit ho tak musel stejně jako minulý týden poslední schopný hráč Kozlovský, který tak zaznamenal nečekaný druhý start v této sezóně.
Druhý poločas to byly Radčice, které měly více balón pod kontrolou, zahrávaly několik standardních situací, gól se jim dlouhou dobu nedařilo vstřelit. Tanvald hrozil z rychlých brejků a ojedinělých standartních situací. Všechny však s přehledem zlikvidoval domácí gólman Řehák. Radčice se dočkaly po rohu v 60. minutě, kdy se dokázal prosadit Strnad. Radčice ke konci tlačily, dvě hlavičky Strnada vyhlavičkovávali až hostující stopeři z branky a závěrečná střela Šturma šla těsně nad. Zápas tak skončil asi spravedlivou remízou 2:2. Tanvald tak urval první bod v letošním okresním přeboru.
Radčice tak přezimují na 7. místě s 13 body a záporným skórem 29:31.
Tradiční dokopná, tentokrát v Rádecké hospodě se vyvedla - dobré pití, dobrý guláš, přátelská atmosféra. Nezbývá než věřit, že se zranění hráči dají přes zimní období do pořádku a v jarní části zabojujeme o první pětku.

Zpět