7. kolo Zásada x Radčice 6:1 (3:0)

12.10.2019 15:00

II. třída OP Jablonecko
Zásada , 72 diváků | Rozhodčí: Vasko Ivan, Kraus Stanislav, Srdinko Vladimír
Střelci: 9., 49. a 73. Mrkvička, 11. Šimánek, 22. Kalous, 63. Fišer - 72. Šturm
ŽK 3:0 (Lhota, Mrkvička, Čurda)
 

Zásada: Línek - Havrda (58. Čurda), Blažek, Salaba (69. Růžička), Lhota, Hanšpach (46. Fišer), Hollmann, Kalous (36. Janko), Šimánek, Mrkvička, Šupík
 

Radčice: Řehák T. - Havlíček, Bujárek, Hádek, Zikmund - Sůva, Koudelka, Kozlovský, Řehák M. - Šturm

Docházka na derby byla tragická. Již odpoledne bylo jasné, že to dáme stěží dohormady. Střed zálohy byl složen z 50-letého Maryho a 60-letého Jirky. Nakonec jsme začínali v devíti lidech a asi po 5. minutách se připojil Koudelka na konečný počet 10 hráčů. Zásada od začátku tlačila a již v 9. minutě otevřel skóre Mrkvička a hned v 11. minutě zvýšil již na 2:0 domácí kapitán Šimánek. Následně se i Radčice otrkaly a po kontaktu balónu a ruky Zásadského obránce byla nařízena asi v 15. minutě penalta. Šturm však svůj penaltový pokus neproměnil. Ve 22. druhé minutě zvyšoval již na 3:0 Kalous. Zásada měla velmi nebezpečné brejky, kdy se útočník Zásady ocitl asi 4x tváří tvář gólmanovi. Brankář Řehák však většinu pokusů suveréně zlikvidoval a tak poločas skončil "pouze 3:0".
 

Do druhého poločasu Zásada prostřídala a Radčice i v deseti více ožily. Koudelka, Sůva a Šturm se dostávali do zakončení. Bohužel ve 49. minutě propadl míč po smolném odrazu a Mrkvička zvýšil na 4:0. v 63. minutě rozhodčí po faulu na hranici pokutového území nařídil pokutový kop, který Fišer proměnil (5:0 pro Zásadu). Následně si vzal na své polovině zleva míč Šturm, prošel přes celé hřiště přes několik hráčů a chladnokrevně skóroval. Zásada pak ještě odpověděla, když hatrick zkompletoval Mrkvička.
Radčice však i v deseti podaly slušný výkon. Snad se docházka příští týden zlepší a konečně opět urveme nějaké body s rezervou Hodkovic.

 

Zpět