6. kolo Radčice x FK Kovo 2:6 (0:3)

05.10.2019 15:30

II. třída OP Jablonecka

Radčice , 25 diváků, Rozhodčí: Rulec Lukáš, Šálek Patrik, Rulec Ondřej, Lupa Julius

Střelci: 60. Strnad Daniel, 53. Šturm David - 9., 38. a 62. Halama Jan, 13. Kohoutek Jiří, 54. a 80. Driton Prenka

ŽK: 0:2 (Kocúr, Hall)

Radčice: Řehák T. - Havlíček, Koudelka, Bujárek, Veselý - Sůva, Novák, Šturm, Kudrnáč - Řehák M., Strnad

Kovo: Bednář - Vít (46. Driton), Halama, Chropůvka, Oleníček (66. Šimůnek), Hall, Karaqi, Kocúr, Přibyl, Elgheriani (46. Vávra), Kohoutek (75. Zikeš)

Zápas se odehrál za studeného a deštivého počasí. Terén byl velmi těžký, Radčická skála však potvrdila, že celodenní dešť příliš terénu neuškodí. Radčice se potýkaly s dvěma nucenými absencemi (po červených kartách) a tak počet hráčů, schopných nastoupit, nebyl dlouho znám. Nakonec se nás opět sešlo alespoň jedenáct a tak Jirka Kozlovský nemusel zasáhnout do hry. Druhému poločasu ještě přihlížel z "Á" tribúny Tomáš Zigmund, který byl připraven, v případě potřeby zasáhnout do hry.

Kovo přijelo do Radčic jako jasný favorit. Čtrnáct dní před zápasem jsme byli kontaktováni, zda zápas nepřeložit na jejich hřiště na Rádlo. Kovo dokonce nabízelo sud a balón, Radčice si však zachovaly svoji tvář a kandidáta na postup vyzvaly na svém domácím hřišti.

Kovo začalo náporem, těžký terén jim však dělal problémy. Radčice se však nevyvarovaly chyb a tak již v 9. minutě volný trestný kop z 20 metrů proměnil Halama. Již ve 13. minutě po rychlé ztrátě a následném brejku poslal míč přesně k tyči Kohoutek. Radčice se také dostávaly do šancí, bohužel domácí Strnad ani jednu ze dvou slibných šancí neproměnil. Asi ve třicáté minutě po smolném faulu rozhodčí nařídil pokutový kop pro hosty. Brankář Řehák se opět vyznamenal a chytil již pátou penaltu v řadě. Ve 38. minutě Radčice neuhlídaly při rohu opět Halamu a ten již zvyšoval na 0:3 pro Kovo.

Druhý poločas Radčice nesložily zbraně a snažily se s výsledkem něco udělat. Postupně se Radčice dostávaly více a více do hry. V 53. minutě z dálky napřáhl Šturm, míč ve vzduchu zaplaval a krásně zapadl do branky Kova (1:3). Euforii Radčic z následné rozehrávky zkrotil Driton, který si doběhl propadnutý míč přes stoperskou dvojici Radčic a zakončil (1:4). V 60. minutě nařídil rozhodčí i penaltu pro Radčice (nutno podotknout, že již v prvním poločase a začátkem druhého poločasu tam byly situace, kdy šla penalta také písknout). Strnad se nemýlil a snížil na 2:4. V 62. minutě Kovo opět zahrávalo standardní situaci s cca 25 metrů, míč opět napálil Halama kolem zdi a míč skončil v síti (2:5). V 80. minutě odražený míč napálil Driton a pomalu skákající míč prolétl pokutovým územím a skončil v Rádecké brance (2:6). Radčice bojovaly až do konce zápasu, podaly nebojácný výkon a za předvedou hru se jistě nemusí stydět.

Příští týden se hraje derby v Zásadě (sobota 12.10. od 15:00), tak přijďte podpořit Ruchadlo do Zásady!

 

Zpět