3. kolo Držkov B x Radčice 4:5 (2:1)

07.09.2019 17:00

II. třída OP Jablonecka
Držkov, 40 diváků, Rozhodčí: Nagy Zdeněk, Rulec Ondřej, Nagy Lukáš

Střelci: 18. a 70. Štěpán Pavel, 27. Hruška Štěpán, 60. Petrtýl Jaroslav - 16. Sůva Miroslav, 47. a 49. Strnad Daniel, 55. Řehák Michal, 63. Šturm David

ŽK 1:3 (Čermák x Řehák T., Řehák F., Svoboda)

Držkov: Pěnička - Varga (46. Batěk), Hruška, Čermák, Machula V., Faifr, Fišer, Linhart, Petrtýl, Štěpán, Kratochvíl

Radčice: Řehák T. - Hádek, Koudelka (76. Kozlovský), Řehák F., Šturm - Řehák M., Veselý (25. Slováček), Sůva, Zikmund - Svoboda, Strnad

Derby v Držkově se odehrálo za chladného podzimního počasí. Souboje a častá změna skóre však musela diváky bavit a zahřát u srdce (zejména ty Radecké !).
Radčice se ujaly vedení, když se již v 16. minutě dokázal prosadit Sůva. Držkov však z následné rozehrávky odpověděl, když již v 18. minutě vyrovnal Držkovský Štěpán. Domácí si vzali průběžné vítězství na svoji stranu ještě v prvním poločase, když se ve 27. minutě trefil Hruška a Držkov tak po prvním poločase vyhrával 2:1. Za zmínku prvního poločasu ještě musíme uvést, že Radčice musely po zranění Veselého už ve 25. minutě střídat a na hřiště se tak dostal Slováček.

Radčice měly neuvěřitelný vstup do druhého poločasu, nejprve Strnad ve 47. minutě vyrovnal a hned vzápětí (47. minuta) stejný Rádecký střelec opět převrátil výsledek pro Radčice. V 55. minutě Michal Řehák zvyšoval již na 2:4 pro Radčice a vše vypadalo, že Radčice si v klidu z Držkova odvezou 3 body. Držkov se však nevzdal v 60. minutě snížil na 3:4 Petrtýl a zápas opět dostal náboj. Byly to však Radčice, které opět přerušily tlak domácích, když v 63. minutě zvýšil náskok hostů Šturm (3:5). Držkov však za sedm minut dokázal opět odpověď, když se po druhé dokázal prosadit Štěpán (4:5). Radčice už dokázaly výsledek pohlídat i přesto, že se v 76. minutě zranil Koudelka a do hry tak musel zasáhnout posledních fotbalu schopný hráč Radčic - trenér, vedoucí mužstva a správce hřiště a zázemí Radčic Kozlovský.

Radčice vyhrály 4:5, mají po 3 zápasech 6 bodů a jsou na krásném 4 místě v tabulce. Před námi jsou pouze favorité okresního přeboru (FK Kovo, Mšeno B a Železný Brod B.). Na záda se nám kouká Držkov 4 body a Zásada, která má po třech zápasech pouze 3 body a s jejím postupem to ani letos prozatím moc nevypadá.

Příští týden přijede do Radčic rezerva Jenišovic, hraje se již od 16:30. Tak přijďte podpořit Radecké fotbalisty!

 

Zpět