10. kolo Radčice x Malá Skála 3:1 (1:1)

02.11.2019 13:30

II. třída OP Jablonecka
Radčice, 20 diváků | Rozhodčí: Fridrich Jiří

Střelci: 10., 46. a 61. Strnad Daniel - 24. Volek Petr
ŽK: 3:1 (Kudrnáč, Řehák F., Novák x Rulec)
Radčice: Řehák T. - Havlíček (55. Zikmund), Řehák F., Sůva, Řehák M. - Kudrnáč, Šturm, Novák, veselý - Strnad, Bujárek (37. Koudelka)
Malá Skála: Hlaváč -Kotrba, Čech (72. Kolovratník), Jarolímek, Plachý, Gut, Volek (46. Salaba), Novák, Rulec, Cafourek, Daníček (60. Kunze)

Počasí poslednímu zápasu příliš nepřálo. Terén byl po celodenním dešti velmi těžký. Radčice se opět po dlouhé době sešly a čekal je zápas s Malou Skálou a následná dokopná.

Začátek prvního poločasu patřil domácím. Tlak vygradoval v 10. minutě, kdy se k balónu po rohovém kopu dostal Strnad a tvrdou ranou dotlačil míč přes brankáře Hlaváče. Následně Radčice povolily. Ve 24. minutě se po zbytečné ztrátě na polovině a několika rychlých přihrávkách dostal k zakončení Volek, který přehodit domácího brankáře Řeháka. Asi ve 30. minutě Radčice kopaly volný přímí kop a Novákova střela jen těsně minula bránu Malé Skály. Do konce poločasu to byla spíše Malá Skála, která měla navrch, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořila a tak poločas skončil 1:1.

Do druhého poločasu se hráči Radčic posilnili rumem a vyříkali si taktické pokyny. Ihned z rozehrávky si hráči Radčic třikrát vyměnili balón a z cca 30 m napálil balón Strnad. Míč se snesl přímo na bránu a gólman Malé Skály nedokázal zareagovat a Radčice tak vedly 2:1. Radčice ze začátku druhého poločasu více kombinovaly s Malou Skálu prakticky nepustily za polovinu hřiště. Tlak domácích dokázal proměnit v hatrick domácí Strnad, když se trefil i v 61. minutě. S dvoubrankovým vedením se hráči Radčic spokojili a nechali více hrát Malou Skálu, která tak přebrala aktivitu. Během posledních 30 minut si Malá Skála vypracovala řadu šancí, jednou vyhlavičkoval z prázdné Rádecké branky Sůva, dvakrát pomohla tyč, několik šancí vychytal Řehák a něco se podařilo odkopnou domácím obráncům. Radčice ke konci hrozily z rychlých brejků. Většinu však zastavil mávající laik z Malé Skály (většina postaveních mimo hru asi byla). Nicméně jednou mohl běžet z vlastní poloviny sám Koudelka a jednou to byla chyba domácího útočníka, kdy se do zakončení dral ze zadní řady Novák, nicméně Koudelka (který byl při nákupu na hranici ofsidu) chtěl zakončit sám. Sice přehodil hostujícího gólmana, ale praporek čárového jeho radost zastavil.

Radčice tak poslední zápas podzimu vyhrály 3:1. V tabulce jim patří s 13 body v 10 zápasech průběžné 7. místo z 11 týmů, s dvoubodovým odstupem na šestý Tanvald a tří bodovým odstupem na pátý Kokonín. Radčice mají z 10 zápasů bilanci 4 výhry, 1 remízu a 5 proher se skóre 16:31. Radčický útok je tak nejtragičtější na okrese. Co se týká obdržených branek, tak s 31 jsou Radčice na krásném 6. místě.
Po zápase následovala tradiční dokopná v Rádecké hospodě (pivo, guláš, rum). Někteří pokračovali dále do Jabloneckého Chronosu, kde konec podzimní části náležitě oslavili.

Zpět