1. kolo Radčice x Kokonín 2:1 (1:0)

24.08.2019 17:00

II. třída OP, Radčice, 40 diváků

Rozhodčí: Nagy Zdeněk, Rulec Ondřej, Nagy Lukáš

Střelci: 45. Duštíra Tomáš (vl.), 49. Zikmund Tomáš - 57. Staněk Bohuslav

ŽK 2:1 (Řehák F. a Řehák T. x Šilhán)

Radčice: Řehák T. - Bujárek, Řehák F. Koudelka, Zikmund - Havlíček (46. Novák), Veselý, Slováček, Řehák M. - Miller, Strnad

Kokonín: Lhota - Malý (46. Rákay), Šilhán, Duštíra, Mrklas, Fukal, Staněk, Šourek (72. Pánek), Winkler (84. Kolovratník), Pala, Maixner (56. Bajzik)

Zápas s Kokonínem byl kvůli kulturní akci na Malé Skále (domácí hřiště Kokonínu) přeložen do Radčic. Radčice se po vydařeném turnaji v Kruhu chtěly předvést a konečně poprvé v roce 2019 bodovat na plno (na jaře totiž Radčice uhrály pouze 3 body za tři remízy). V pátek vypadalo hřiště ještě spíše na louku, ovšem po zásahu Tomáše Fichnera to již v sobotu dopoledne vypadalo na krásný pažit, který snad ani v Radčicích nepamatují.

Kokonín dorazil do Radčic s kapitánem Milanem Fukalem, který hrál střídavě zálohu a útok a tak se očekávalo, jak budou útočné akce Kokonínu vypadat. Radčice v prvním poločase měly jasnou převahu. Přechod na útočnou polovinu nebyl vždy optimální, ale když se Radčice umístily kolem vápna, vznikal jasný tlak domácích. Několik slibných rohů, autů a standardních situací. Z nich největší měl Koudelka, který odražený balón poslal tvrdou ránou na bránu. Míč proletěl kolem několika Kokonínských hráčů, ale před prázdnou bránou bohužel trefil domácího záložníka Havlíčka. Po odraženém autu z dobré pozici kolem penalty nad střílel Slováček. Kokonín hrozil pouze ojediněle a vždy dobře zasáhla defenzivní řada, či gólman Řehák. Radčice se nakonec těsně do poločasu dočkaly. Dlouhý auta do vápna Havlíčka přelétl, ale hostující bránící hráč Duštíra, který stál za ním míč omylem nechytatelně prodloužil za sebe a Radčice tak první poločas vyhrály 1:0.

Druhý poločas začal opět tlakem Radčic. Zikmund ze své poloviny poslal balón na branku Kokonína a dezorientovaný Kokonínský gólman si ho plácnul do brány a Radčice vedly 2:0. Následně z dálky střílel další Radecký hráč a jeho střela skončila na břevně. Následně se i Kokoním osmělil a z hezké akce snížil Staněk na 2:1. Zápas opět nabral náboj. Hrálo se nahoru a dolů. Kokonín měl také několik šancí, ale vždy to pro Radčice dopadlo dobře. Za Radčice snad stojí ještě zmínit průnik domácího kapitána Řeháka F., který prošel přes celé hřiště, ale při finální narážce se Strnadem je zastavil ofsajd. Radčice tak konečně letos vyhrály a výhru kvalitně po zápase oslavily.

Již tento týden v sobotu do Radčic dorazí rezerva Železného Brodu, která rozstřílela v prvním zápase Tanvald 11:3. Můžete se těšit opět na točené pivo při zápase a klobásky po zápase.

 

Zpět